ثبت نام کنید
خرید نهایی 0



كاشي سازي

کاشی سازی یکی از اصلی ترین صنایع دستی اصفهان است.در این هنر اصالت طرحها و نقشهای قدیمی به خوبی حفظ شده است و حتی امروز هم خواستاران بسیاری دارد. کاشی بطور کلی عبارت است از خشت رسی که با بکارگیری لعاب دوبار پخته میشود. در ابتدا بدنه آن در دمایی میان 800 الی 900 درجه و سپس لعابش در دمایی بین 950 الی 1000 درجه سانتیگراد پخته میشود. تزئینات کاشی معمولا در دو روش کاشی هفت رنگ و کاشی معرق دیده میشود.  کاشی معرق، عبارت است از کنار هم چیدن کاشیهای تراشیده شده در حکم اجزای یک طرح در کنار یکدیگر، آنچنان که با بومی از یک لایه انتقال طرح بر روی خشتهای ساده کاشی و سپس رنگ آمیزی آنها به وسیله لعابهای رنگی و پخت این لعابها در کوره است. صنعتگران کاشی ساز طرحهای مورد نظر را به طراحان سفارش میدهند و سپس آنرا روی کاشی پیاده میکنند.  در مورد کاشی معرق قسمت مورد نظر از طرح را که بر روی کاغذ ترسیم شده است روی سطح خشت لعابدار کاشی با رنگ مورد نظر میچسبانند و بعد از آن به کمک تیشه که در انواع مختلف است قطعه کاشی مورد نظر را شکل داده و به فرم دلخواه میتراشند. سپس تمامی قطعات تراشیده شده سوهان زده میشود تا کاملا در کنار ه جفت شوند. قطعات را به طوریکه سطح لعابدار آن بر روی زمین باشد در کنار هم میچینند تا طرح تکمیل گردد. در پایان یک لایه دوغاب گچ به صورت بوم (زمینه) در پشت کار میریزند تا یک تکه کاشی با طرح مورد نظر به دست آید که آماده نصب در محل مورد نظر است. در مورد کاشی هفت رنگ روی خطوط طرح مورد نظر که بر روی کاغذ ترسیم شده سوزن فرو میکنند که بعد از اینکه کل یک طرح به این روش کار شد با ریختن گرد ذغال روی منفذهای ایجاد شده شکل و طرح مورد نظر را بر روی خشتهای کاشی انتقال میدهند. پس از آن طرح را بر حسب ذوق و سلیقه رنگ آمیزی کرده و جهت پخت داخل کوره میگذارند. از این به بعد محصول آماده عرضه با بازار خواهد بود. نکته مهم در رابطه با کیفیت کاشی نداشتن آلوئک در سطح لعاب و لکه در لعاب کاشی و همچنین حفظ شکل خشتهای کاشی در هنگام پخت است.